• Mijn kind heeft problemen met slikken

Slikken. We doen het allemaal automatisch. Wel 1 keer per minuut, oftewel 1440 keer per dag! Als dat slikken niet vanzelf gaat, of verkeerd gebeurt kan dat dan ook problemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan spleetjes tussen de tanden, het krijgen van scheve tanden of het gaan spreken met een slis.

Jong geleerd is oud gedaan
Wanneer u kind moeite heeft met slikken en wellicht in beginnende mate een van bovenstaande problemen vertoond, is het belangrijk hier mee aan de slag te gaan. We noemen dit sliktherapie. Tijdens de sliktherapie leren we kinderen hoe ze goed hun mondspieren leren gebruiken. We geven oefeningen om ze beter te laten eten, of het versterken van de spieren van de mond en tong. Daarnaast werken we aan de mondmotoriek en bijvoorbeeld het verbeteren van de lichaamshouding tijdens de maaltijd.

Heeft uw kindje problemen met slikken? Of weet u dat niet zeker maar heeft u wel vermoedens? Neem dan eens contact met ons op! In een eerste afspraak bespreken we welke klachten er eventueel zijn en bekijken we of verdere therapie nodig is