• Huiswerk en Leren leren

Huiswerkbegeleiding bij Praktijk Schoone

Onze huiswerkbegeleiders zijn gespecialiseerde leerkrachten die zich iedere dag inzetten om leerlingen verder te helpen met het leren leren, concentreren, plannen, organiseren en zeker ook motiveren. Door dit gestructureerd aan te bieden, kunnen eventuele achterstanden worden verminderd en weten de leerlingen hoe zij zich kunnen voorbereiden op proefwerken, presentaties, praktische opdrachten en examens. Uit ervaring blijkt dat wij in een aantal maanden al een groot verschil kunnen maken. In deze korte periode leggen wij de basis die nodig is om daarna zelfstandig het huiswerk aan te pakken.

Huiswerkklas met goede werksfeer

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in onze rustige huiswerkklas, waarin een goede werksfeer hangt. Ook hier staat onze slogan centraal ‘Nu een goede basis leggen en daar later de vruchten van plukken’. In tegenstelling tot andere huiswerkinstituten proberen we met onze Huiswerk BOOST, persoonlijke aandacht en praktische tips de leerlingen zo te begeleiden dat ze uiteindelijk zelfstandig verder kunnen.

Ieder kind een eigen aanpak

Bij ons staat maatwerk voor elk kind centraal. Met een individueel plan werken we samen met kinderen aan het verbeteren van resultaten, het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Onze huiswerkbegeleiders werken, indien nodig, met andere collega’s samen om ook kinderen met extra moeilijkheden (ADHD, autisme etc.) verder te helpen. Wanneer meer gespecialiseerde hulp noodzakelijk is, kunnen we dat bij Praktijk Schoone allemaal onder één dak aanbieden.

Huiswerkklas voor kinderen van de basisschool én middelbare school

Wij bieden verschillende pakketten aan, voor zowel leerlingen van de basisschool als leerlingen op de middelbare school. Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden voor onze huiswerkbegeleiding, neem dan hier contact met ons op.

Meisje maakt huiswerk

Huiswerk START:

Een goede START voor leerlingen uit groep 7 & 8 ter voorbereiding op de middelbare school! In drie maanden ontvangt uw kind handige tips en tricks om op een efficiënte, leuke manier om te gaan met het huiswerk.

Huiswerk op laptop

Brugklastraining:

Een goede start op de middelbare school! In 4 bijeenkomsten delen onze huiswerkbegeleiders handige info, praktische tips en stappenplannen. Uw kind krijgt ook toegang tot een online omgeving, waarin ze alles nog eens kunnen terugkijken.

Meisje huiswerk agenda

Huiswerk BOOST Leren en plannen:

Dé BOOST voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs om efficiënt en zelfstandig aan de slag te gaan met huiswerk! Na deze drie intensieve maanden beschikt uw kind over kennis en voldoende tools om effectief en gestructureerd te werken!

Huiswerkbegeleiding na de training

Zowel bij de huiswerktraining voor leerlingen van de basisschool en de middelbare school gaan we drie maanden met kinderen aan de slag. Hoewel we vaak zien dat dit voldoende tijd is om nieuwe vaardigheden aan te leren en deze eigen te maken, kan het fijn zijn om langer huiswerkbegeleiding te krijgen.

START 10-strippenkaart – voor leerlingen van de basisschool

Voor leerlingen van de basisschool is er de START strippenkaart. Deze strippenkaart geeft recht op 10 extra sessies huiswerk maken onder begeleiding van onze gespecialiseerde huiswerkbegeleider.

Huiswerk Onderhoudpakket – Voor leerlingen van de middelbare school

Voor leerlingen van de middelbare school die na de Huiswerk BOOST nog extra begeleiding willen is er het Huiswerk Onderhoudpakket. In deze periode krijgt de leerling de tijd om leer-, concentratie- en/of organisatietips, die tijdens de Huiswerk BOOST geoefend en aangeboden zijn, onder begeleiding van de huiswerkbegeleider eigen te maken. Zo kan een kind een nieuwe huiswerkroutine ontwikkelen. Er kan hierin gekozen worden voor de aanwezigheid op 1, 2, 3 of 4 weekdagen. Afhankelijk van de wensen en doelen van de leerling bespreken we samen wat het beste past.

Aanpak en kosten

Wij bieden graag een pakket op maat en starten altijd met een vrijblijvende intake om uw vragen in kaart te brengen. Aan het eind van het gesprek geven wij advies met daarbij direct inzicht in de kosten. Natuurlijk begrijpen we dat u graag een indicatie heeft van de prijzen. Klikt u hier voor ons prijsoverzicht.

Aanmelden voor extra huiswerkbegeleiding

Meer informatie over aanvullende huiswerkbegeleiding of direct aanmelden? Dat kan!