• Onze werkwijze

Onze werkwijze

Ieder kind is uniek. Geen één situatie en hulpvraag is hetzelfde. Het plan van aanpak is altijd maatwerk. Ieder kind verdient tenslotte de best mogelijke zorg! Check hier onze video over het samen opstellen van een duidelijke hulpvraag en behandelplan op maat voor uw kind!

Al onze behandelingen starten met een intakegesprek

We starten altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met de ouders, het kind en eventuele andere betrokkenen. Samen bespreken we de situatie waarin het kind nu zit. Waar loopt u tegenaan? Waar heeft het kind moeite mee? Ook horen we graag wat het kind leuk vindt om te doen. We nemen de tijd om het kind en zijn of haar situatie te leren kennen. Door alles goed en zorgvuldig te bespreken krijgen we inzicht in hoe we het kind het best helpen en onze behandeling hier op aansluiten. Soms is een training voldoende, soms raden we langere begeleiding aan.

Na het kennismakingsgesprek bent u helemaal op de hoogte van ons plan van aanpak en eventuele mogelijkheden tot vergoedingen.

Onderzoek en observaties

Wanneer we vermoeden dat verder onderzoek helpt bij het aanpakken van de hulpvraag, starten we daarmee. We leren het kind en de ouders kennen en proberen het startniveau zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Dit doen we met behulp van diagnostisch onderzoek en/of observaties. De resultaten van het onderzoek verwerken we in een verslag en bespreken we met alle betrokkenen. We passen het persoonlijke plan hierop aan en bepalen samen welke behandeling en zorgprofessional het beste aansluit.

Vervolgens start de daadwerkelijke behandeling. Hierbij worden ouders nauw betrokken. Door samenwerking behalen we het allerbeste resultaat voor het kind.

Behandelmethodes

Doordat ons team van specialisten steeds ontwikkelt, zijn wij altijd op de hoogte van de meest effectieve behandelmethodes en protocollen. Toch staan deze behandelmethodes niet centraal bij ons. Centraal staat altijd het kind! We combineren vaak effectieve behandelmethodes, zodat de hulp aansluit op het karakter, de belevingswereld en de interesses van het kind.

Voorbeelden van behandelmethodes die wij gebruiken zijn:

Ons hele team is Floortime geschoold. Wij hechten veel waarde aan deze manier van kijken naar kinderen. Je kijkt naar de algehele ontwikkeling, besteedt aandacht aan de omgeving waarin het kind zich bevindt én aan andere beinvloedende factoren. Zo werken we doelgericht aan elke hulpvraag.

Wij investeren veel in onze relatie met de kinderen en jeugdigen, zodat zij op hun gemak zijn. Pas wanneer zij zich veilig en gehoord voelen, is er een basis om behandelmethodes écht effectief te laten zijn.

Evaluatie

Het is belangrijk om resultaten regelmatig samen te evalueren. We bespreken steeds of de hulpvraag goed wordt beantwoord of dat een andere aanpak noodzakelijk is.

We helpen u zo snel mogelijk

Wanneer een kind problemen ervaart in de ontwikkeling is het fijn om snel te starten met een goede behandeling. Wanneer de jeugdhulp is goedgekeurd proberen wij daarom zo snel mogelijk hulp te bieden en de wachttijd kort te houden.

Een kennismakingsgesprek plannen of meer informatie

Wilt u graag een kennismakingsgesprek plannen of wilt u meer informatie van ons ontvangen? Dat kan! Mail ons of neem telefonisch contact met ons op.