• Slapen

Slaap en slaapproblemen bij kinderen en jongeren

Slapen, iedereen doet het. Slaap heeft een herstellende functie, het zorgt dat de energievoorraden weer worden aangevuld en helpt met het vastleggen van opgedane informatie en ervaringen van de dag. Maar wat als slapen niet zo vanzelfsprekend gaat?

Slaapproblemen kunnen grote gevolgen hebben op de mentale gezondheid, zoals op de stemming en emoties, gedrag, aandacht-concentratie en interacties met anderen.

Oorzaken van slaapproblemen

Oorzaken van slaapproblemen kunnen erg verschillend zijn, denk aan medische problemen, trauma, emotionele problemen (zoals angsten) of ontwikkelingsproblemen. Niet alleen heeft het kind zelf last van de slaapproblemen, vaak heeft het effect op het hele gezin. Daarom is een aanpak op maat bij slaapproblemen belangrijk. Wij kunnen hierbij helpen!

Een plan op maat bij slaapproblemen

We starten altijd met een intakegesprek. Hierbij staat onze ontwikkelboom centraal, zodat we jullie hulpvraag goed in kaart kunnen brengen. Hierna onderzoeken we de (mogelijke) oorzaak van de slaapproblemen en maken we samen een plan om te werken aan een betere nachtrust voor het hele gezin. Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van jullie hulpvraag.

Meer info of aanmelden?

Meer informatie over de invloed van slaap op de hersenen en een persoonlijke ‘Slaapcheck’ vind je je bijvoorbeeld op de website van de Hersenstichting.

Heeft u meer behoefte aan persoonlijke begeleiding en praktische tips bij het verbeteren van de slaap van uw kind?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!