• Over Praktijk Schoone

Welkom bij Praktijk Schoone!

Dé praktijk voor kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar! Op verschillende locaties in West-Brabant West en Zeeland begeleiden we kinderen en ouders met zeer uiteenlopende hulpvragen die zich tijdens de ontwikkeling kunnen voordoen.

Alle zorg onder één dak

In onze praktijk werken specialisten, zoals psychologen, orthopedagogen, logopedisten, kindercoaches én huiswerkbegeleiders samen. Dat maakt ons uniek! Zo bieden we hulp in elke ontwikkelingsfase in dezelfde vertrouwde omgeving.

Samenwerken aan een stevige basis voor elk kind

Samen met het kind, de ouders, zorgprofessionals en leerkrachten bieden we de allerbeste zorg en werken we gericht naar een oplossing.

“Nu een stevige basis leggen, later de vruchten daarvan plukken.”

Kwalitatieve zorg in een rustige en professionele omgeving

Er heerst een rustige sfeer in onze praktijk waarin we iedereen van harte welkom heten. Onze specialisten bieden zorg van hoge kwaliteit, die tegelijkertijd laagdrempelig is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich vertrouwd voelt. Alleen zo komen we samen, spelenderwijs, tot het beste resultaat.

Wij zijn er voor iedereen

We zijn er niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders, verzorgers, leerkrachten en andere zorgprofessionals. Naast één-op-één begeleiding geven we ook groepslessen, workshops en (online)trainingen. Ook hebben we een breed aanbod op het gebied van onderzoek en diagnostiek.

Kijk rustig rond en bel of mail ons wanneer u vragen heeft.

Wij denken niet in ‘stoornissen’

Bij Praktijk Schoone werken we hulpvraaggericht, waarbij onze focus ligt op de oplossing en niet zozeer op het probleem. Dat is de reden waarom niet veel benamingen van diagnoses vermeld staan op onze website. Wij zijn experts in het onderzoeken en ondersteunen van kinderen en jeugdigen met problematiek, als Autisme, AD(H)D, Dyslexie, Dyscalculie, TOS, hoogbegaafdheid, angst, selectief mutisme etc. Wij vinden het echter belangrijker ons te richten op wat dit precies voor hen betekent: Waar lopen zij iedere dag tegenaan? Zo kunnen we ze écht verder helpen.

Soms is het echter noodzakelijk te ontdekken wat de oorzaak van de hulpvraag is. Ons team is gespecialiseerd in psychodiagnostisch onderzoek en kan de aanwezigheid van bepaalde diagnoses met onderzoek vaststellen of uitsluiten. Wij vinden het belangrijk niet alleen te kijken naar scores van het onderzoek, maar vooral de vertaalslag te maken naar de praktijk. De verzamelde informatie helpt ons realistische doelen te stellen en geeft ouders en kinderen inzicht. We besteden veel aandacht aan het observeren en het geven van concrete handvatten. Op deze manier wordt het onderzoeksverslag een houvast waarmee de omgeving praktisch aan de slag kan.

Ons team

Ons team van professionals staat voor u klaar

Ons team bestaat uit (kinder)psychologen, (ortho)pedagogen, logopedisten, kindercoaches, gespecialiseerde leerkrachten en praktijkondersteuners. Het zijn stuk voor stuk professionals die intensief samenwerken en zo het beste plan maken: voor baby’s tot aan jongvolwassenen van 18 jaar. Door onze uitgebreide kennis, ervaring en intensieve samenwerking op verschillende zorggebieden, kan Praktijk Schoone zich een écht kenniscentrum noemen.