• Over Praktijk Schoone

Welkom bij Praktijk Schoone!

Praktijk Schoone is een praktijk voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. Bij onze praktijk werken meerdere specialisten, zoals (kinder)psychologen, orthopedagogen, logopedisten, kindercoaches, gespecialiseerde leerkrachten en praktijkondersteuners. Samen gaan we voor één doel:

Kinderen nu een stevige basis geven, zodat zij daar later de vruchten van plukken!

Alle zorg voor kinderen onder één dak

Dat is wat ons uniek maakt! Met verschillende specialisten onder één dak kunnen we praktisch ieder kind helpen, waar ze ook tegenaan lopen. Bij vragen, problemen of ontwikkelingsvraagstukken zijn ze altijd welkom bij dezelfde mensen, in dezelfde praktijk.

Wij zijn er voor iedereen

We zijn er voor kinderen, ouders of verzorgers, leerkrachten en andere zorgprofessionals. Naast één-op-één begeleiding geven we ook groepslessen, workshops en trainingen. Ook hebben we een breed aanbod op het gebied van onderzoek en diagnostiek. Welkom op onze website! Kijk rustig rond en bel of mail ons wanneer u vragen heeft.

Ons Team

Ons team van professionals staat voor u klaar

Ons team bestaat uit (kinder)psychologen, orthopedagogen, logopedisten, kindercoaches, gespecialiseerde leerkrachten en praktijkondersteuners. Het zijn stuk voor stuk professionals op hun vakgebied die intensief samenwerken en zo het beste plan voor een kind maken. Door onze uitgebreide kennis, ervaring en intensieve samenwerking op verschillende zorggebieden, kan Praktijk Schoone zich een écht kenniscentrum noemen. Van baby’s tot aan jongvolwassenen van 18 jaar: Wij helpen ze samen verder op het gebied waar zij hulp bij nodig hebben.

Onze behandelingen

De unieke aanpak van onze praktijk

Bij Praktijk Schoone bieden we verschillende behandelingen en begeleiding op het gebied van taal, spraak, sociaal- emotionele ontwikkeling. Ook helpen we wanneer het op school niet lekker loopt.

Vanaf het moment dat een kind bij ons binnenloopt, gaan we aan de slag met het bedenken van een oplossing voor zijn of haar hulpvraag. Uiteraard kunnen de ouders hierbij niet ontbreken. Samen gaan we aan de slag, zodat we een goede basis leggen voor een kind. We geven tips, leren technieken aan en gebruiken methodes die ze verder helpen. Ze kunnen zich hiermee ontwikkelen tot zelfstandige kinderen. Uiteraard betrekken we ook de ouders of verzorgers bij de behandeling, zodat we gezamenlijk werken aan het helpen van het kind.

Op onze website leest u meer over de begeleiding, behandelingen en onderzoeken die wij bieden. Ze zijn ingedeeld op de verschillende ontwikkelgebieden waar problemen kunnen ontstaan zoals spraak en stem, huiswerk maken, weerbaarheid, zelfvertrouwen, problemen met eten en drinken etc. Per onderwerp lichten we toe wat de moeilijkheden kunnen zijn en hoe we daarbij kunnen helpen.