• Problemen met eten en drinken bij kinderen

Ook bij eten en drinken is de mondmotoriek belangrijk. Logopedisten zijn dan ook bij uitstek de specialisten die verder kunnen helpen wanneer u problemen heeft met het voeden van uw baby of bij eet- en drink moeilijkheden van uw kind. U kunt ons inschakelen wanneer een kind bijvoorbeeld problemen heeft met het drinken uit de borst of uit de fles, het eten vanaf een lepel, het drinken uit een beker of het leren kauwen. De behandeling hiervan wordt bij baby’s preverbale logopedie genoemd en wanneer kinderen wat ouders zijn noemen we het vaak sliktherapie.

Veelzijdige aanpak bij eet- en drinkproblemen

Wanneer het eten en drinken een probleem is kunt u zich als ouder daar flink zorgen om maken of zelfs wanhopig door voelen. We zien regelmatig ouders in de praktijk die er alles aan doen om hun kind maar te laten eten. Sommige kinderen gebruiken eten daarnaast ook als effectief machtsmiddel. Dit kan veel stress opleveren in het gezin. Het eten wordt zo echt een dagelijkse strijd.

Onze orthopedagogen zijn specialisten op het gebied van opvoedingsvragen en kunnen ook hierbij ondersteunen. We luisteren goed naar de problemen die zich voordoen, kijken samen met u naar patronen die zijn ontstaan en bedenken praktische oplossingen om dit alles te doorbreken.

Heeft uw kind hulp bij nodig met het eten en drinken en/of kunt u wat ondersteuning gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u en uw kind graag verder!