• Eten en drinken

Eet- en drinkproblemen bij kinderen

Ook bij eten en drinken is de mondmotoriek belangrijk. Schakel ons in wanneer u problemen ervaart tijdens het drinken uit de borst of uit de fles, het eten vanaf een lepel, het drinken uit een beker of het leren kauwen. Logopedisten zijn namelijk dé specialisten, die helpen bij eet- en drinkproblemen van uw kind. De behandeling wordt bij baby’s preverbale logopedie genoemd, bij oudere kinderen noemen we het sliktherapie.

Veelzijdige aanpak bij eet- en drinkproblemen

Wanneer eten en drinken een probleem is, kunt u zich hier als ouder flink zorgen om maken. Begrijpelijk! We zien regelmatig ouders in de praktijk die er alles aan doen om hun kind te laten eten. Dit levert stress op in het gezin. Het eten wordt soms een dagelijkse strijd.

Onze orthopedagogen zijn specialisten op het gebied van opvoedingsvragen en kunnen hierbij ondersteunen. We luisteren goed naar uw hulpvraag en kijken samen met u naar dagelijkse patronen. Samen bedenken we praktische oplossingen om deze patronen te doorbreken.

Heeft uw kind hulp nodig met het eten en drinken en/of kunt u wat ondersteuning gebruiken? Neem contact met ons op. We helpen u en uw kind graag verder!