SOCIAAL EN EMOTIONEEL

Sociale en emotionele problemen bij kinderen

Communiceren en sociale contacten zijn van grote invloed op ons zelfvertrouwen, zelfbeeld en het gevoel van geluk. Toch is juist die sociale interactie voor sommige kinderen moeilijk. Ze vinden het bijvoorbeeld lastig om samen te spelen en hebben moeite met het inschatten van sociale situaties. Sommige kinderen hebben moeite met het sluiten en onderhouden van vriendschappen. Als ouder wilt u niets liever dan dat uw kind gelukkig is en lekker in zijn vel zit. Neem contact met ons op wanneer dit niet het geval is. Ons team staat voor u klaar.

Praktische aanpak bij sociale en emotionele problemen van kinderen

Onze praktische aanpak richt zich op het zo snel mogelijk verminderen of oplossen van de problemen waarmee uw kind worstelt. Onze behandelaars brengen de vaardigheden van uw kind in kaart en maken een plan op maat.

Onderzoek naar sociale en emotionele problemen

Sociale en emotionele problemen kunnen onderdeel zijn van een groter geheel, bijvoorbeeld autisme. Daarom doen we, indien nodig, verder onderzoek.  Het is belangrijk dat onderzoek daarnaast iets praktisch oplevert: ouders krijgen door onderzoek inzicht in wat er ‘achter’ het gedrag van het kind zit. Wij bieden hiernaast ondersteuning aan ouders en kind. We geven informatie en tips, waarmee u thuis aan de slag kunt om uw kind verder te helpen.