Sociale en emotionele ontwikkeling bij kinderen

Communiceren en sociale contacten zijn van grote invloed op het gevoel van eigenwaarde en geluk. Toch is juist die sociale interactie voor sommige kinderen moeilijk. Ze vinden het lastig om samen te spelen, hebben moeite het inschatten van sociale situaties of met het sluiten en onderhouden van vriendschappen. Als ouder wilt u niets liever dan dat uw kind gelukkig is en lekker in zijn vel zit. Neem contact met ons op wanneer dit niet het geval is. Ons team staat voor u klaar.

Praktische aanpak

Onze praktische aanpak richt zich op het zo snel mogelijk verminderen of oplossen van de problemen waar uw kind mee worstelt. We brengen de vaardigheden van het kind in kaart en maken een plan op maat. We houden hierbij ook rekening met het temperament van het kind.

Onderzoek naar sociale en emotionele problemen

Sociaal en emotionele problemen kunnen ook onderdeel zijn van een groter geheel, bijvoorbeeld autisme. Daarom kijken wij altijd verder en doen we onderzoeken waarbij we kijken naar wat er ‘achter’ het gedrag zit. Het is belangrijk dat diagnostiek echt praktisch iets oplevert. Vaak is het fijn om als ouders in inzicht te krijgen in het ‘waarom’ en dan kunt u ook gemakkelijker praktisch verder kijken hoe u uw kind het beste verder kunt helpen.