• Begrijpend Lezen

Begrijpend Lezen

Op de basisschool wordt de basis gelegd voor de schoolse ontwikkeling van kinderen met als allereerste stap: het leren lezen. Het lezen is tenslotte nodig om uiteindelijk die volgende stap te zetten namelijk het leren zelf. En om goed te kunnen leren is het belangrijk dat het kind begrijpt wat het leest. Begrijpend lezen is dus een onmisbaar onderdeel van de ontwikkeling van kinderen.

Wat betekent begrijpend lezen

Bij begrijpend lezen leren we kinderen betekenis geven aan geschreven taal. Dat is een lastig proces, waarbij de woordenschat, voorkennis en een goed gebruik van leesstrategieën erg belangrijk zijn. Op de basisschool helpt de docent het kind hierbij. Wanneer er extra ondersteuning nodig is, kunnen onze logopedisten het kind hierbij ondersteunen.

Verschillende soorten hulp: individueel, workshop en in de huiswerkklas

Voor kinderen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leren van Begrijpend Lezen, organiseren we regelmatig de Workshop Begrijpend Lezen. Ook ouders zijn dan van harte welkom! Voorafgaand aan de workshop nemen we een leestoets af, zodat we inzicht krijgen in de knelpunten. Tijdens de workshop bespreken we de toets en geven we handige, praktische tips waarmee u thuis aan de slag kunt.

Is een workshop niet voldoende, dan starten we een een-op-een traject, waarin we voor langere tijd met persoonlijke leerdoelen aan de slag gaan, of verwijzen we naar onze huiswerkklas. Begrijpend lezen is tenslotte ook ontzettend belangrijk tijdens het leren, dus ook in onze huiswerkklas komt dit aan bod.

Contact opnemen of aanmelden

Vragen over onze hulp bij begrijpend lezen of je direct aanmelden voor de Workshop? Dat kan! Neem contact met ons op of bel ons op 0165 630954