• Begrijpend Lezen

Begrijpend lezen

Op de basisschool wordt de basis voor de schoolse ontwikkeling van kinderen gelegd met de eerste stap: het leren lezen. Kunnen lezen is namelijk nodig voor de volgende stap: het leren zelf. En om goed te kunnen leren is het belangrijk dat het kind begrijpt wat het leest. Begrijpend lezen is dus een onmisbaar onderdeel van de ontwikkeling van kinderen.

Wat is begrijpend lezen?

Bij begrijpend lezen leren we kinderen betekenis te geven aan geschreven taal. Dat is een lastig proces, waarbij woordenschat, voorkennis en een goed gebruik van leesstrategieën erg belangrijk zijn. Op de basisschool helpt de docent het kind hierbij. Wanneer er extra ondersteuning nodig is, kunnen wij hierbij ondersteunen.

Begeleiding aan kinderen die moeite hebben met begrijpend lezen

Voor kinderen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leren van Begrijpend Lezen, organiseren we regelmatig de Workshop Begrijpend Lezen. Ook ouders zijn dan van harte welkom! Voorafgaand aan de workshop nemen we een leestoets af, zodat we inzicht krijgen in de knelpunten. Tijdens de workshop bespreken we de toets en geven we praktische tips waarmee u thuis gelijk aan de slag kunt.

Is een workshop niet voldoende, dan starten we een één-op-één traject, waarin we met persoonlijke leerdoelen aan de slag gaan. Dit kan zowel bij onze logopedisten als bij onze huiswerkbegeleider. Begrijpend lezen is tenslotte ook ontzettend belangrijk tijdens het leren, dus ook in onze huiswerkklas komt dit aan bod.

Contact opnemen of aanmelden

Vragen over onze hulp bij begrijpend lezen of je direct aanmelden voor de Workshop? Dat kan! Neem contact met ons op of bel ons op 0165 630954