• Rouwverwerking & trauma

Begeleiding aan kinderen bij rouwverwerking of trauma

Hoe jong of hoe oud je ook bent, wanneer je een dierbare verliest is het belangrijk dat je rouwt. Iedereen doet dit op een eigen manier. Kinderen en jongeren rouwen op een manier die bij hun leeftijd past. Het is belangrijk een kind te ondersteunen tijdens het rouwen. Zeker ook omdat de manier waarop het rouwproces verloopt, bepalend kan zijn voor de rest van zijn of haar leven. Wij kijken graag met u mee, geven advies en maken een plan op maat om zo goed mogelijk door deze lastige periode heen te komen.

Hoe verder na een traumatische ervaring?

Tijdens ons leven maken we allerlei gebeurtenissen mee. Maar wat als je iets traumatisch mee maakt en je het lastig vindt om dat een plekje te geven?
Een verkeersongeluk, vallen in de speeltuin, een inbraak, scheiding, iemand verliezen, al jong veel medische onderzoeken ondergaan. Allemaal voorbeelden van gebeurtenissen die iedereen kan overkomen in het dagelijkse leven.

Het is belangrijk te beseffen dat de impact ervan vaak groot is, met name bij kinderen. Wanneer u hier niets mee doet kan het ook invloed hebben op de verdere ontwikkeling van een kind. Dit is vaak terug te zien in het gedrag, leerproblemen, lichamelijke klachten etc. Dit vraagt altijd om een aanpak op maat, waarbij we rekening houden met de leeftijd, de mogelijkheden en het karakter van uw kind. Wij bieden verschillende therapieën zoals EMDR en Writejunior om  aan te sluiten op deze specifieke behoeften.

Contact opnemen

Heeft u vragen of  wilt u met ons overleggen? Wij denken graag met u mee!