Vakantietips: spelletjes voor onderweg!

Zomervakantie 2020: We trekken er vooral met de auto op uit! Een autorit stelt het geduld van ouders echter soms aardig op de proef. Vanaf de achterbank hoor je vaak:’Zijn we er al?’ of ‘Duurt het nog lang? Ik verveel me!’. Erger nog..de kids hebben onenigheid met elkaar! Hoe houd je die kids nou op een leuke manier bezig?
Omdenken! Vaak heb je in het dagelijks leven te weinig tijd voor het spelen van spelletjes. Benut deze extra tijd samen dus positief! Mooie bijkomstigheid: zonder dat de kinderen het door hebben zijn ze tijdens het spel ook nog gewoon bezig met hun schoolse ontwikkeling. Twee vliegen in één klap dus! ?

Tips voor (taal)spelletjes in de auto:

* Woordslang: je noemt een categorie (bv dieren). De laatste letter van het eerst genoemde woord, wordt de eerste letter van het volgende. Hoeveel woorden krijgt jullie slang?
* Kentekens spotten: wie herkent de meeste verschillende landen?
* Achterbankbingo: wie heeft er als eerste zijn bingokaart vol? (gratis downloads op www.anwb.nl/vakantie/achterbankbingo)
* Wie/ wat ben ik?: één persoon neemt een voorwerp/persoon in gedachten. De andere passagiers stellen vragen waar je alleen ja of nee op kunt antwoorden. Diegene die het raadt is de volgende die mag verzinnen!
* Ik zie, ik zie wat jij niet ziet; een klassieker! Iemand neemt een voorwerp in gedachten dat zichtbaar is (iets uit het landschap, uit de auto of……). De anderen stellen vragen waar je alleen ja of nee op kunt antwoorden om te raden wat het voorwerp is!

Wanneer je als ouder juist even rust wilt, is het stiltespel ook een idee 😉 Wie houdt er zo lang mogelijk zijn mond?

Veel plezier onderweg!! Fijne vakantie!