Online behandelingen: de voordelen en mogelijkheden bij Praktijk Schoone

Herken je dat? Beseffen dat je ergens hulp bij nodig hebt, maar dat het aanpakken van het probleem steeds uitblijft door volle agenda’s, gebrek aan oppas of andere redenen? Wij bij Praktijk Schoone denken graag met je mee; vandaar dat wij sinds maart ook online behandelingen aanbieden. Zo kunnen verschillende logopedische en psychologische hulpvragen behandeld worden waar en wanneer je wilt! Maar hoe werkt zo’n online behandeling? En wordt dat wel vergoed? In dit bericht vertellen we je graag meer over de voordelen en mogelijkheden van onze online behandelingen.

Wanneer kies je voor online behandelen?
Online behandelen komt, zeker door de huidige Coronacrisis, voor veel mensen als geroepen. Wanneer er bijvoorbeeld iemand ziek is binnen het gezin of wanneer je geen risico’s wilt nemen bij gezondheidsklachten, kunnen behandelingen online gewoon doorgaan. Maar ook als er geen gezondheidsklachten zijn kun je voor online behandelingen voor jou of je kind kiezen.

Voordelen online behandelen
Online behandelen heeft voordelen. Een aantal voordelen zijn:

  • Behandelen waar en wanneer je wilt (op vakantie, op kamers, thuis, in pauze et cetera
  • Minder tijd kwijt (geen reistijd)
  • Behandelen vanuit een veilige omgeving
  • Persoonlijk contact en korte lijntjes met de behandelaar
  • Mogelijkheid om oefeningen in de praktijk te brengen tijdens beeldbelafspraken
  • Geen oppas nodig voor (overige) kinderen.
  • Kiezen voor een praktijk die bij je past, niet voor een praktijk die het dichtst bij is
  • Vergoeding van online behandelingen door verzekeraars

Wat zijn de online mogelijkheden bij Praktijk Schoone?
Onze behandelaars kunnen op diverse wijzen met jou en/of je kind online werken aan persoonlijke hulpvragen. Zo is hulp bij taal-, spraak- of rekenproblemen goed te bieden. We gebruiken hierbij onder andere onze eigen online leeromgeving waar instructiefilmpjes, oudertips en oefeningen staan per vakgebied en groepsniveau. Samen met de behandelaar en ouder kan het kind hierin werken aan persoonlijke leerdoelen. Ook is het online aanbieden van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) bij angststoornissen of depressies soms juist heel prettig in de fijne en veilige omgeving thuis. Ouderadviesgesprekken, trainingen of workshops zijn ook heel goed online uitvoerbaar.

Zijn alle hulpvragen geschikt voor online behandeling?
Natuurlijk zijn niet alle hulpvragen geschikt om (volledig) online te behandelen. Dit is namelijk afhankelijk van de soort hulpvraag, de leeftijd of bijvoorbeeld het karakter van degene die behandeld moet worden. Geef in een intakegesprek je wens voor eventuele online behandeling aan; de behandelaar geeft dan aan wat de mogelijkheden zijn.

Wat heb je nodig voor een goede online behandeling?
Het enige wat je nodig hebt voor een online behandeling is een goede internetverbinding en een smartphone, tablet of computer met een webcam en microfoon.

Aan wie bieden wij online hulp aan?
Praktijk Schoone biedt logopedische hulp aan zowel kinderen als volwassenen. Psychologische hulp wordt geboden aan kinderen tot 18 jaar.

Wil je meer weten over onze online mogelijkheden? Neem contact met ons via info@praktijkschoone.nl of bel naar 0165-630954