Een goede voorbereiding op je eerste dag van de middelbare school

Om de eerste schooldag zo relaxed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk je goed voor te bereiden. Wat je belangrijk vindt in die voorbereiding is voor iedereen anders. De ene leerling wil die eerste dag zijn favoriete outfit aan, de ander maakt graag hele duidelijke afspraken met vrienden om samen naar school te fietsen. Je kunt deze spannende dag voorbereiden met een plan van aanpak!

Plan van aanpak voor je eerste schooldag

In ons plan van aanpak voor de eerste dag op de middelbare school kun je alle dingen die voor jou belangrijk zijn op een rijtje zetten. Wat kun je bijvoorbeeld zeggen tegen een nieuwe klasgenoot? Wat moet je écht meenemen die dag? Wat trek je aan? Vul vooral in wat voor jou van belang is en bespreek het bijvoorbeeld met je ouders of vrienden. Je kunt ons plan van aanpak hier downloaden.

No stress!

Regel zoveel mogelijk voorafgaand aan die eerste schooldag, zoals bijvoorbeeld het inpakken van je tas, het klaarleggen van je favo outfit en het smeren van je lunchpakketje. Zo hoef je ’s morgens niets anders te doen dan uit je te bed komen, jezelf aan te kleden, te eten en op tijd te vertrekken. Zo kom je zo chill mogelijk aan op je eerste schooldag!

Meer hulp nodig bij de opstart op de middelbare school?

Neem een kijkje in onze huiswerkklas! Check hier voor meer info.

Heel veel succes op je eerste schooldag!